🐷
Hayvanları seviyor musun? Bir destekçisi ol!

Tereyağı vegan mı?

Tereyağı, margarin ve vegan tereyağı arasındaki fark

Tostun üzerine sürüp, tavada eritip şekerle krema haline getiriyoruz. Ama tereyağının nasıl yapıldığını düşündük mü?

Kısa cevap: Tereyağı inekten gelen kremadan geldiği için vegan değildir.

Ama aynı tada sahip tereyağına harika alternatifler var ve hatta vegan tereyağı var.!

Tereyağı nedir?

Tereyağı, bildiğimiz gibi bir inekten gelen sütün yüksek yağlı kısmı olan kaymaktan yapılır.

Geleneksel olarak, tereyağının tanımı basittir. Tereyağı krema dışında çok az şey içerir. Ancak günümüzde market raflarında "tereyağı" etiketli düzinelerce farklı ürün, fındık ezmesinden meyve tereyağına, tereyağı gibi yayılan hemen her şeye.

Tereyağı bir inekten gelen kaymaktan geldiğinden, tereyağının vegan olmadığı ve vegan bir diyet uygulayarak kaçınılması gerektiği açıktır.

Tereyağı alternatifleri

Geleneksel olarak tereyağı vegan değildir, ancak tereyağına birçok harika alternatif vardır.:

Margarin

Mağaza raflarında çeşitli malzemelerle yapılan çeşitli margarin çeşitleri var. Temel olarak, margarin, yağsız süt, su, tatlar ve renklendiricilerle birlikte bitki bazlı yağların bir karışımıdır. Bazı margarin türleri hiç süt içermez.

Margarin, tereyağına göre daha ucuz bir alternatif olarak yaratılmıştır çünkü tereyağı yapmak çok fazla süt gerektirir! Bu nedenle, margarin, tereyağı için tam vegan bir ikame değildir, ancak içerik listesinde herhangi bir hayvansal ürün yoksa olabilir. Bu nedenle, etiketleri her zaman dikkatlice okumak önemlidir!

Margarin hakkında daha fazla bilgi edinin

Vegan tereyağı

Vegan tereyağı, tereyağı değildir. Sütten, kremadan veya hayvandan gelen herhangi bir üründen yapılmaz.

Genellikle vegan tereyağı, tereyağı gibi görünen ve tadı olan ancak tereyağı olmayan bir ürün oluşturmak için yağ ve diğer bitki bazlı malzemeler kullanılarak yapılır.

Şimdi "vegan tereyağı" kelimesini duyduğunuzda veya gördüğünüzde, bunun daha çok vegan tereyağı benzeri bir ürüne benzediğini anlayacaksınız. Pek çok şirket, tüketicilerin kafasını karıştırmamak için ürünlerini "vegan margarin" olarak etiketlemektedir. Bu biraz daha doğrudur.

Vegan tereyağı malzemeleri

Vegan tereyağı üreten çoğu şirket, palmiye, kanola, soya fasulyesi, keten ve zeytinyağından vegan tereyağı yapar.

Birçok vegan tereyağı hurma yağı ile yapıldığından, çoğu vegan bunlardan kaçınmaya çalışır çünkü ormansızlaşma ve habitat tahribatı ile bağlantılıdır.

Vegan tereyağı hurma yağı olmadan da yapılabilir - hindistancevizi yağı, zeytinyağı, ayçiçek yağı ve hatta kaju fıstığı, badem, macadamia fıstığı ve aquafaba gibi malzemeler - bir kutu nohuttan elde edilen salamura.

Vegan tereyağının tadı tereyağı gibi mi?

Vegan tereyağının tadı markaya göre değişir. Gerçek tereyağına çok benzer tada sahip tereyağı üreten birkaç şirket var. Yerel mağazanızdan 2-3 markayı denemenizi ve hangi vegan tereyağını tercih ettiğinizi görmenizi öneririz.

✍️  6 Şubat 2021
Vegan olmalı mıyım?

Vegan olmanız gerekip gerekmediğini merak mı ediyorsunuz? Bu testi yapın ve vegan olmanız gerekip gerekmediğini size söyleyelim.

Testi başlat

Beğenebileceğiniz daha fazla makale

Tereyağı vegan mı?” okuyan kişiler de şu makaleleri sever:

kahve vegan mı?

Kahvenin vegan olup olmadığını sormak aptalca bir soru gibi görünebilir ancak kahvenin vegan uygunluğu biraz karmaşık olabilir.

Şimdi Oku

Bira vegan mı?

Tüm biralar vegan değildir. Bu yazıda, bazı biraların neden vegan veya vejeteryan olmadığını öğreneceksiniz.

Şimdi Oku

Vegan makyaj ve kozmetik rehberi

Zulümsüz vegan makyajı bulmak kolaydır. Hayvansal yan ürünler içeren veya üstün zulüm içermeyen markaların yaygın olarak mevcut olduğu durumlarda hayvanlar üzerinde yapılan testlerle ilişkilendirilen kozmetikler satın almak için hiçbir neden yoktur. Akla gelebilecek kozmetik türlerinin yanı sıra sabun, banyo ürünleri, deodorantlar ve şampuanların her vegan tedarikçisini keşfetmek için aşağıdaki kılavuzumuza göz atın.

Şimdi Oku

Şarap vegan mı?

Pek çok insan, üzümden yapılmasına rağmen şarabın hayvanlardan elde edilen ürünler kullanılarak yapılmış olabileceğinin farkında değil. Çoğu şarabın neden vegan olmadığını ve vegan şarabı nasıl tespit edeceğinizi öğrenin.

Şimdi Oku
Tüm makalelere göz atın