🐷
A i doni edhe kafshët? Bëhuni një mbështetës!

Udhëzues për përbërjen dhe kozmetikën Vegan

Udhëzues vegan për kozmetikë dhe kozmetikë pa mizori

Grimi vegan pa mizori është i lehtë për t’u gjetur. Nuk ka asnjë arsye për të blerë produkte kozmetikë që përmbajnë nënprodukte të kafshëve, ose shoqërohen me testime të kafshëve kur markat superiore pa mizori janë gjerësisht të disponueshme. Shikoni udhëzuesin tonë më poshtë për të shqyrtuar çdo furnizues vegan të llojeve të mundshme kozmetike, plus sapunë, produkte banje, deodorante dhe shampo.

📖  Përmbajtja:

Vegan vs pa mizori

Produktet vegane të bukurisë përcaktohen si produkte që nuk përmbajnë përbërës të kafshëve, nënprodukte të kafshëve ose përbërës të tjerë me prejardhje nga kafshët. Kjo madje përfshin mjaltin dhe dyllin e bletës. Fatkeqësisht, shumë elementë të prejardhur nga kafshët përdoren zakonisht në prodhimin e kozmetikës. Për më tepër, produkte të tilla mund të etiketohen organike ose natyrore pa qenë domosdoshmërisht më etike. Për shembull, dylli i bletës është një përbërës natyral, por sigurisht që nuk është vegan; vaji i palmës, madje edhe organik i çertifikuar, është ende një përbërës shumë i debatuar.

Veganizmi ka të bëjë me parandalimin dhe çrrënjosjen e mizorisë ndaj kafshëve, kështu që një produkt vegan i bukurisë nuk duhet të testohet mbi kafshë. Sidoqoftë, nuk është gjithmonë kështu. Termi "vegan" shpesh përdoret për të kuptuar vetëm "me bazë bimore". Po kështu, produkte të shumta bukurie etiketohen vegane sepse përmbajnë vetëm përbërës me bazë bimore. Kjo është e vërtetë edhe për disa që janë testuar në kafshë. Produktet "Vegan", pra, nuk janë domosdoshmërisht pa mizori. Ju duhet të hulumtoni mirë një produkt të veçantë për t'u siguruar që po blini atë që po kërkoni.

Produktet e bukurisë pa mizori nuk janë testuar në kafshë. As përbërësit e tyre nuk janë testuar në kafshë nga një palë tjetër. Gjithashtu, ato nuk duhet të shiten në Kinën kontinentale. Tregu kinez kërkon testimin e kafshëve në të gjitha produktet kozmetike të importuara në vend me ligj. Nëse nuk jeni i sigurt nëse një kompani është pa mizori, gjithmonë duhet të kontrolloni seksionin e tyre të FAQ. Supozoni se ata përmendin që nuk i testojnë produktet e tyre mbi kafshë, përveç kur kërkohet me ligj. Në atë rast, kjo do të thotë se ata në të vërtetë bëjnë teste mbi kafshë, dhe ato nuk mund të konsiderohen pa mizori.

Kërkesat e çertifikimit pa mizori

Që një kompani të jetë pa mizori, ajo duhet të plotësojë kriteret e mëposhtme:

Sidoqoftë, nëse një produkt është pa mizori, nuk do të thotë që është automatikisht vegan. Meqenëse termi "pa mizori" i referohet vetëm testimit të kafshëve, një produkt pa mizori mund të përmbajë ende përbërës me origjinë nga kafshët. Për shembull, Milani Cosmetics lëshoi një buzëkuq pa mizori, por jo vegan. Kjo do të thotë që buzëkuqi Milani nuk është testuar tek kafshët. Sidoqoftë, ai ende përmban përbërës me origjinë nga kafshët si karmina, pigmenti i kuq i krijuar nga insektet e shtypura.

Ka edhe disa marka pa mizori por janë në pronësi të ndonjë ndërmarrje tjetër që kryen testime të kafshëve. Një shembull i tillë është Urban Decay, një markë që është e çertifikuar pa mizori nga PETA. Akoma, kompania e saj mëmë është L'Oreal, e cila dihet se provon kafshët kur kërkohet nga ligji.

Vegan vs miqësor vegan - A ka ndonjë ndryshim?

“Vegan "dhe" vegan-friendly "i referohen produkteve që nuk përmbajnë përbërës të kafshëve, nënprodukte të kafshëve ose ndonjë përbërës të prejardhur nga kafshët. Por cili term do të përdoret në një produkt specifik? Kjo do të varet nëse një produkt është certifikuar zyrtarisht nga një organizatë. Nëse një produkt etiketohet "vegan" me një logo ose markë tregtare, ai është aprovuar nga Shoqëria Vegan. Nëse një produkt është etiketuar "miqësor ndaj Veganit", ai nuk ka një certifikim të tillë zyrtar. Në këtë rast , vetë kompania po bën një pretendim mbi veganizmin. Kjo nuk do të thotë se produkti është më pak vegan. Kjo thjesht do të thotë që një organizatë e jashtme nuk është certifikuar për t'u siguruar që i plotëson standardet e saj. Megjithatë, duhet të jeni gjithmonë të kujdesshëm me marka që nuk kanë logo zyrtare ose marka tregtare. Kontaktoni me ta për informacion nëse është e nevojshme.

Produkte vegjetariane të bukurisë

Nëse shihni një produkt të etiketuar vegjetarian, mund të supozoni se nuk përmban përbërës të kafshëve. Fatkeqësisht, gjërat nuk janë aq të thjeshta. Siç kemi përmendur më parë, produktet vegane nuk kanë asgjë që vjen nga kafshët ose është prodhuar prej tyre. Nga ana tjetër, produktet e bukurisë vegjetariane nuk përmbajnë kafshë, të tilla si mish ose yndyrë. Por ato përmbajnë përbërës të prodhuar nga kafshët, të tilla si qumështi, të bardhat e vezëve, mjalti dhe dylli i bletës. Produktet vegjetariane nuk janë vegane dhe nuk janë domosdoshmërisht pa mizori.

Përbërësit e kafshëve për tu parë

Mund të jetë e lodhshme, por do të duhet të mësoheni të lexoni etiketat për t'u siguruar që produkti juaj i zgjedhur nuk përmban përbërës të kafshëve. Ato renditen me emra të ndryshëm. Ndërsa nuk mund t'i mësoni përmendësh të gjithë, zakonisht përdoren disa përbërës të kafshëve, kështu që do të jeni në gjendje t'i dalloni ato menjëherë.

Këtu janë disa nga përbërësit për të parë:

Fytyrë

Ky seksion i kushtohet përbërjes vegane dhe kozmetikës për fytyrën tuaj.

Skuqje vegane

Faqet rozë janë të adhurueshme kur nuk janë pa mizori. Fatkeqësisht, shumë produkte të skuqjes testohen në kafshë. Ndonjëherë, përbërësit e kafshëve të tilla si karmina (mete të grimcuara) dhe pluhuri margaritar mund të bëjnë rrugën e tyre në listën e përbërësve.

Për t'ju ndihmuar të qëndroni plotësisht pa mizori nga faqja në faqe, ne kemi përpiluar këtë listë të disa opsioneve të skuqjes vegane dhe pa mizori:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. OFRA
 4. Tarte

Brushat e përbërjes vegane

Kur bëhet fjalë për aplikimin e përbërjes, është e domosdoshme të përdorni furça me cilësi të lartë. Një furçë e mirë mund të nënkuptojë ndryshimin midis rezultateve me vija dhe të patëmetë. Furçat e përbërjes tradicionalisht bëheshin nga qime kafshësh (të marra nga ketrat, vizonet dhe kuajt, për të përmendur vetëm disa). Akoma, këto ditë furçat sintetike gjenden lehtë.

Furçat sintetike janë bërë zakonisht nga fibra Taklon ose najloni dhe janë hipoalergjike. Ata gjithashtu mbajnë pluhurat më mirë dhe pastrohen dhe mirëmbahen më lehtë sesa furçat jo-vegane.

Shumë kompani kozmetike janë zotuar të përdorin vetëm furça sintetike. Më poshtë janë disa marka kryesore që ofrojnë furça vegane dhe aplikues të përbërjes:

 1. 100% Pure
 2. Bdellium
 3. EcoTools
 4. Emani Minerals
 5. Missame
 6. Obsessive Compulsive Cosmetics
 7. Sigma
 8. The Body Shop

Fshehës vegan

Një prekje e fshehësit mund të bëjë mrekulli, duke fshehur gjithçka, nga rrathët e errët te njollat, djegiet dhe tatuazhet. Shumë nga kompanitë e mëdha kozmetike që shesin korrektorë ende testojnë mbi kafshë. Akoma, fshehja pa mizori po rritet në popullaritet dhe bëhet relativisht e lehtë për tu gjetur.

Këtu janë disa kompani që prodhojnë fshehës veganë:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. Gabriel Cosmetics
 4. ZuZu Luxe
 5. Obsessive Compulsive Cosmetics
 6. Tarte

Veshje për sytë vegan

Asgjë nuk mund të tërheqë vëmendjen tek sytë tuaj si eyeliner i aplikuar bukur. Eyeliner ju lejon të përcaktoni sytë tuaj ndërsa krijoni praktikisht çdo formë të syve që mund të imagjinoni. Pavarësisht nëse preferoni veshje të lëngshme, xhel ose laps, ne jemi këtu për t'ju ndihmuar të gjeni një astar vegan dhe pa mizori që është i përsosur për ju.

Markat e eyelinerit pa mizori:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. Ecco Bella
 4. e.l.f.
 5. Manic Panic
 6. Pacifica
 7. Tarte
 8. ZuZu Luxe

Hija e syve Vegan

Askush nuk dëshiron bug sysh, por kjo është vetëm ajo që do të merrni nëse synoni shumë hije tradicionale të syve. Beetles të grimcuar mund të krijojnë një shkëlqim madhështor, por le ta pranojmë, ne mund të dukemi po aq joshës pa dëmtuar miqtë tanë të metave.

Hija e syve Vegan vjen në çdo hije, shkëlqim dhe cilësi. Nga pluhurat e lirshëm minerale te tenxheret me bojë të butë, ju mund t'i gjeni të gjitha pa mizori nëse thjesht merrni kohë për të parë.

Këtu janë disa nga markat më të mira vegan të hijeve:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. e.l.f.
 4. Manic Panic
 5. No Miss

Krem hidratues për fytyrën

Nëse doni një lëkurë të shndritshme, të ushqyer dhe pa rrudha, mbajtja e fytyrës tuaj e lagur është kritike. Për të siguruar që asnjë lepur (ose kafshë të tjera) nuk janë dëmtuar gjatë bërjes së locionit tuaj, kontrolloni nëse paketa është etiketuar qartë si "pa mizori" ose "nuk është testuar në kafshë", dhe se përbërësit nuk përmbajnë ndonjë derivatet e kafshëve.

Ju ka të ngjarë të gjeni një përzgjedhje të gjerë të locioneve vegane në dyqanin tuaj lokal të ushqimit natyror.

Këtu janë disa opsione të shkëlqyera vegane për lagështimin e fytyrës:

 1. Earth Science
 2. Alba Botanica
 3. 100% Pure
 4. Derma E
 5. Jason
 6. The Body Shop

Përbërja e fondacionit Vegan

Kur bëhet fjalë për një produkt që do të aplikoni në fytyrën tuaj çdo ditë, dëshironi të jeni të sigurt se është i shëndetshëm, pa mizori dhe natyrisht, vegan!

Në kohët antike, gratë përdornin një përzierje të dhjamit të kafshëve, niseshtesë, dhe madje edhe plumbit të bardhë (po, metali i rëndë toksik) si një formë e hershme e "themelit" për të krijuar një çehre të dëshiruar. Ndërsa themelet nuk bëhen më kryesisht nga yndyrna shtazore, themelet moderne shpesh përfshijnë përbërës të kafshëve dhe testime të kafshëve.

Këtu janë disa marka të mëdha pa mizori që bëjnë themel vegan:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. Ecco Bella
 4. Gabriel Cosmetics
 5. Tarte
 6. ZuZu Luxe
 7. e.l.f.
 8. Emani Minerals

Buzëkuqët veganë

Nëse doni të thithni ato buzët tuaja pa mizori në stilin tuaj, ka të ngjarë të dëshironi një buzëkuq vegan. Por kujdes! Përbërësit e kafshëve mund të fshihen diskrete në etiketat e kuq buzësh nën mijëra emra. Disa përbërës kryesorë të kafshëve për t’u parë janë dylli i bletës, karmina, lanolina, llulla dhe kolagjeni — por përsëri, ka shumë për t’i renditur këtu.

Nëse leximi i etiketave dhe hetimi i përbërësve nuk është forca juaj, thjesht drejtohuni për kompanitë që krenohen me veten se janë plotësisht pa mizori dhe vegane. Gjithnjë e më shumë produkte të etiketuara qartë "jo të testuara në kafshë" dhe "vegane" po hyjnë në treg. Disa nga të preferuarat tona janë renditur më poshtë.

Kompanitë kozmetike miqësore me veganët që ofrojnë buzëkuqë veganë:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. e.l.f.
 4. Gabriel Cosmetics
 5. Manic Panic
 6. Obsessive Compulsive Cosmetics
 7. Pacifica
 8. ZuZu Luxe

Balsam për buzët Vegan

Nëse i drejtoheni balsamit të buzëve për të marrë buzë super të buta dhe të puthshme, kini kujdes! Shumica e balsamit të buzëve përmban dyllë blete, dhe disa gjithashtu përmbajnë përbërës të tjerë të keqe si lanolina, mjalti dhe karmina.

Me fat për ne, është e lehtë të gjesh balsam buzësh krejtësisht vegan, dhe ka disa marka atje që me siguri do t’i duash.

Këtu janë disa kompani që prodhojnë balsamë buzësh vegane:

 1. Hurraw!
 2. Crazy Rumors
 3. Gjalpë Buzësh Ellovi
 4. Fanciful Fox
 5. LUSH
 6. Surya Brasil

Bojë për vetulla Vegan

Shumica e bojë për vetulla përmban një lloj përbërësi kafshësh, të tilla si dylli i bletës. Por zonja, bëhuni gati të lani ato qerpikët, sepse bojë për vetulla pa mizori dhe vegan po bëhet gjithnjë e më e lehtë për tu gjetur!

Këtu janë disa nga markat tona të preferuara:

 1. Beauty Without Cruelty
 2. Bodisafe
 3. Gabriel Cosmetics
 4. Lavera
 5. LUSH
 6. Manic Panic
 7. Tarte
 8. Wet ‘n’ Wild
 9. ZuZu Luxe

Flokët

Ky seksion i dedikohet produkteve vegane për flokët tuaj.

Shampo vegane

Disa kompani prodhojnë shampo vegane pa mizori. Për fat të keq, megjithatë, shumica e shampove ende përmbajnë produkte shtazore. Për më tepër, shumë marka kryesore janë testuar mbi kafshë.

Çfarë shampo janë vegane?

Shumë kompani bëjnë shampo vegane. Këto marka shpesh mbajnë vula që vërtetojnë refuzimin e tyre për të përdorur testimin e kafshëve ose përbërësit. Pavarësisht se çfarë tregtarësh do të besonit, në përgjithësi ka pak ndryshim në cilësi nga një markë në tjetrën. Pra, ajo që ndoshta dëshironi është një shishe e madhe e lirë e shamponit vegan, idealisht pa pasur nevojë të vizitoni tre dyqane të ndryshme për ta gjetur.

Disa kompani të njohura të kozmetikës, duke përfshirë Acure, Avalon Organics dhe 100% Pure kundërshtojnë testimin e kafshëve dhe i emërtojnë të gjitha produktet e tyre si vegane.

Këtu janë shampot më të shitura vegane:

 1. 100% Pure
 2. Acure
 3. Aubrey Organics
 4. Avalon Organics
 5. Beauty Without Cruelty
 6. Desert Essence
 7. Giovanni
 8. Kiss My Face
 9. Love Beauty & Planet
 10. Mineral Fusion
 11. Pacifica
 12. Paul Mitchell

Jo shumë kohë më parë, gjetja e shamponit vegan kërkoi shumë kohë dhe përpjekje. Por tani, ju keni kaq shumë mundësi të mrekullueshme. Greatshtë mirë të shohësh gjithnjë e më shumë kompani që përdorin ekskluzivisht përbërës veganë. Pa dyshim që lista jonë e produkteve të mësipërme do të jetë dy herë më e gjatë në disa vjet.

Balsam për flokë Vegan

Ju nuk do ta keni problem të gjeni një markë të shkëlqyeshme kondicioneri vegan për mizori. Disa kompani prodhojnë kondicioner vegan që shesin me çdo pikë çmimi.

Shampot dhe balsamet përmbajnë kryesisht të njëjtët përbërës. Një ndryshim i dukshëm është se kondicionerët shkëmbejnë vajra në vend të detergjenteve pasi që kondicionerët zëvendësojnë vajrat natyralë që shampot i heqin flokët. Këto vajra mund të jenë me bazë bimore ose me bazë shtazore. Nëse ato janë me bazë bimore, ato zakonisht vijnë nga arrat e kokosit ose farërat e vajit. Nëse ato janë të bazuara në kafshë, ato janë pothuajse pa yndyrna të marra nga thertoret.

Yndyrat shtazore në asnjë mënyrë nuk janë më të larta se vajrat bimore kur bëhet fjalë për kondicionimin e flokëve, por ato janë shumë më të lira. Kjo është arsyeja pse kondicionerët jo premium janë rrallë veganë.

Këtu janë kondicionerët më të mirë për flokët veganë:

 1. Acure
 2. Aubrey Organics
 3. Avalon Organics
 4. Beauty Without Cruelty
 5. Desert Essence
 6. Giovanni
 7. Love Beauty & Planet
 8. Mineral Fusion
 9. Pacifica
 10. Paul Mitchell

Llak për flokë Vegan

Llak flokësh, shkumë dhe xhel për stilimin përdoren për të mbajtur modelet e flokëve në vend dhe për të zvogëluar cërcitjen e flokëve. Këto produkte mund të përmbajnë kimikate të dëmshme dhe nënprodukte shtazore dhe gjithashtu shpesh testohen në kafshë.

Për fat të mirë, ka disa opsione pa mizori për llak flokësh dhe xhel stilimi. Këtu janë disa zgjedhje vegane:

 1. Aveda
 2. Aubrey Organics
 3. Beauty Without Cruelty
 4. Giovanni
 5. Jason
 6. Pureology

Ngjyrosje vegane e flokëve

Që nga kohërat antike, njerëzit kanë përdorur ngjyra për të ngjyrosur flokët e tyre. Pavarësisht se shpesh janë të kushtueshme dhe shpesh toksike, shumë gra në vendet perëndimore zgjedhin të ngjyrosin flokët e tyre. Për shkak të natyrës së ashpër të ngjyrave të flokëve, këto produkte janë shumë të rregulluara dhe zakonisht testohen tek kafshët.

Për fat të mirë, ka disa produkte për ngjyrosjen e flokëve që nuk përmbajnë përbërës dhe testime të kafshëve:

 1. LUSH
 2. Manic Panic
 3. Morrocco Method
 4. Surya Brasil

Përkujdesje lëkure

Kjo pjesë është e dedikuar për produktet vegane për lëkurën tuaj.

Deodorant vegan

Gjetja e një deodorant vegan pa mizori që funksionon ishte dikur një sfidë. Por sot, ka kaq shumë marka dhe lloje në treg sa që jeni i detyruar të gjeni një që të funksionojë për ju.

Por së pari, është thelbësore të dallosh deodorantët nga antidjersa. Djersa e njeriut është pa erë derisa të fermentohet nga bakteret. Deodorantët pengojnë rritjen bakteriale dhe maskojnë erën, duke siguruar që të mos ndjeheni erë të keqe. Në të njëjtën kohë, antiperspirantët përdorin agjentë kimikë për të ngushtuar kanalet e djersës dhe për të bllokuar krejt djersitjen.

Ka pretendime të pabazuara se bllokimi i antidjersave të gjëndrave të djersës shoqërohet me kancer. Ky është aktualisht një pretendim skematik, por pavarësisht, në mënyrë intuitive, për shumicën e njerëzve do të duket se deodorantët janë një zgjedhje më e kujdesshme.

Këtu janë disa marka të vlerësuara shumë të deodorantëve veganë:

 1. LaVanila
 2. Crystal
 3. Herban Cowboy
 4. North Coast Organics

Locione vegane

Ka shumë locione vegane në treg që janë perfekte për hidratimin e lëkurës së thatë.

Lista e përbërësve në kremra mund të jetë e gjatë dhe praktikisht e pamundur të deshifrohet. Shumë përbërës mund të jenë nga kafshët ose nga bimët. Në varësi të vendit ku burohen lëndët e para, nuk ka asnjë mënyrë të dihet se cilat janë ato pa pyetur drejtpërdrejt kompaninë. Duke pasur këtë në mendje, ju do të jeni më mirë të kërkoni vula që tregojnë se produkti është i lirë nga produktet shtazore dhe testimi.

Këtu është lista jonë e kompanive që prodhojnë ose shpërndajnë locione vegane:

 1. 100% Pure
 2. Beauty Without Cruelty
 3. Desert Essence
 4. Earth Science
 5. Ellovi
 6. Jason
 7. LUSH
 8. Mineral Fusion
 9. Nature’s Gate
 10. Pangea Organics

Produkte për rrezitje vegane

Nëse po kërkoni një cirk të artë pa e ekspozuar lëkurën tuaj në diell, ka të ngjarë të ktheheni te produktet e vetë-nxirjes. Vetë-nxirja funksionon duke fërkuar ose spërkatur kimikate në lëkurë për të errësuar ngjyrën e saj. Sipas të gjitha gjasave, spërkatjet janë më pak të rrezikshme sesa arritja e një rrezitjeje natyrale përmes diellit, kryesisht pasi është e lehtë të mbivlerësoni ekspozimin tuaj dhe të përfundoni me një djegie nga dielli. Essentialshtë thelbësore të mbani në mend se çdo djegie nga dielli shkakton dëme të pakthyeshme në lëkurë. Lëkura juaj nuk shërohet kurrë nga një djegie nga dielli, dhe djegiet e përsëritura çojnë në lëkurë me pamje të lëkurës dhe një rritje të ndjeshme të rrezikut të kancerit të lëkurës në vite ose dekada në të ardhmen.

Ndryshe nga nxirja natyrale në diell, tansat me spërkatje kanë avantazhin e prodhimit të rezultateve të menjëhershme (qoftë edhe për disa ditë).

Lajmi i keq është se tansat me spërkatje mund të duken të rreme, duke i dhënë lëkurës një nuancë të panatyrshme portokalli. Më keq, shumica e produkteve për vetë-rrezitje testohen tek kafshët. Por për fat të mirë, ka disa produkte vegane:

 1. MyChelle
 2. Nature’s Gate
 3. Paula’s Choice

Thonjtë

Ky seksion u dedikohet produkteve vegane për thonjtë tuaj.

Manikyr vegan

Manikyrja e thonjve mund të jetë një mënyrë argëtuese për të veshur thonjtë tuaj ose për të mbuluar ndonjë papërsosmëri. Fatkeqësisht, shumica e markave të manikyrave janë testuar mbi kafshë dhe përmbajnë përbërës të ashpër kimikë. Pavarësisht se është e ndaluar për përdorimin e kozmetikës në disa vende, formaldehidi përdoret zakonisht në manikyrin e thonjve.

Për përfitime të mëdha të kafshëve dhe njerëzve, disa kompani kanë filluar linja manikyri pa mizori dhe vegane.

Këtu janë markat kryesore të manikyrit vegan:

 1. 100% Pure
 2. 1143 H20 Nail Polish
 3. A•dorn
 4. Beauty Without Cruelty
 5. Butter London
 6. Ella + Mila
 7. Flower Beauty
 8. LVX
 9. NCLA
 10. Obsessive Compulsive Cosmetics
 11. Pacifica
 12. SpaRitual

Vegan pastrues manikyri

Kur të vijë koha për të hequr manikyrin tuaj, ju ka të ngjarë të ktheheni në pastruesin e thonjve të blerë në dyqan. Përbërësi aktiv në heqësin e manikyrit është ose aceton ose acetat etil, i përzier me vajra, ngjyrë, aromë dhe vitaminë E për ta bërë atë më të këndshëm. Ndërsa përbërësit në pastruesin e manikyrit janë përgjithësisht pa kafshë, shumë kompani bëjnë testin për heqjen e manikyrit të kafshëve. Pra, është thelbësore të kërkoni etiketën "pa mizori".

Këtu janë disa marka vegane pa mizori të pastruesit të manikyrit:

 1. Honeybee Gardens
 2. No Miss
 3. SpaRitual

Ju gjithashtu mund të blini 100% aceton nga çdo dyqan ilaçesh, i cili do të jetë shumë efektiv në heqjen e lustrës tuaj, por mund të jetë i ashpër në thonjtë tuaj.

Banjë

Ky seksion është i dedikuar për produktet e përgjithshme vegane në banjën tuaj.

Banjë me flluska vegane

Nëse ju pëlqen të fundoseni në një banjë të nxehtë të mbushur me flluska pas një dite stresuese, jeni me fat. Disa produkte të banjës me flluska vegane me cilësi të lartë do të largojnë tensionin tuaj. Dhe ka gjithashtu një banjë me flluska vegane të bëra vetëm për fëmijë.

Të gjitha produktet e listuara më poshtë nuk janë vetëm pa derivate të kafshëve, por ato përmbajnë përbërës natyralë dhe të shëndetshëm që janë mjaft të mirë që trupi juaj të thithë.

 1. LUSH
 2. 100% Pure
 3. Deep Steep
 4. EO

Bomba banje Vegan

Bombat e banjës çojnë luksin dhe relaksimin e një banjë në një nivel krejtësisht të ri, duke e bërë ujin tuaj të banjës një vorbull me ngjyra të bukura dhe aroma lulesh. Ato janë bërë zakonisht nga përbërës natyralë dhe shiten pa asnjë paketim. Gjithmonë kontrolloni etiketën e përbërësve pasi që disa përmbajnë mjaltë, por shumica e bombave të banjës janë vegane.

Shumica e bombave të banjës përmbajnë bikarbonat natriumi dhe acid limoni (që kombinohen për të krijuar një gaz të këndshëm që e bën bombën e banjës të rrotullohet rreth banjës tuaj sikur të vallëzojë). Ato gjithashtu përmbajnë përgjithësisht propilen glikol (e cila ndihmon lëkurën të thithë lagështi), niseshte misri, ngjyrosje dhe përbërës aromatikë si vajra esencialë, lule dhe barëra.

Bombat më të mira të banjës bëhen nga LUSH, e cila ka dyqane në të gjithë botën dhe një dyqan në internet. LUSH prodhon produkte kozmetikë të freskëta të bëra me dorë dhe dush, dhe të gjitha produktet e tyre vegane janë të etiketuara me një "V." Nëse nuk keni qenë kurrë në një dyqan LUSH, gjeni një dhe shërojeni veten me një bombë banje!

Kremëra dhe xhel për rroje Vegan

Supozoni se jeni në treg për furnizime rroje vegane. Në atë rast, vendi i shquar për të filluar është kremi i rruajtjes - meqenëse markat komerciale më të shitura pa ndryshim përmbajnë një sërë substancash që ka të ngjarë të jenë nënprodukte të thertoreve. Nëse ekziston një krem rroje në treg në masë në një kanaçe nën presion që është vegan, ne nuk kemi dëgjuar ende për këtë. Por disa xhel premium për rruajtje janë vegane, që funksionojnë çdo çast, si dhe kremrat konvencionalë:

 1. Dr. Bronner’s
 2. Earth Science
 3. Herban Cowboy

Sapun vegan

Sapuni Vegan është i lehtë për t’u gjetur. Por gjithmonë duhet të supozoni se sapuni përmban përbërës të bazuar në kafshë, përveç nëse etiketa thotë ndryshe.

Shumë sapunë barëra përmbajnë derivate të yndyrës shtazore si përbërësit kryesorë të tyre. Mos prisni që kompanitë e sapunit të jenë të afërt në lidhje me përdorimin e tyre të yndyrnave shtazore. Baret e Ivory Soap, për shembull, mbajnë në etiketën e tyre frazën "99.44% i pastër". Megjithatë, është bërë kryesisht nga dhjami i kafshëve i bërë nga thertoret. Sapuni i bërë nga dhjami i kafshëve shpesh ka të shënuar "kalorës natriumi" të shënuar në etiketën e tij - që është një informatë pasi që lopa është një fjalë e dashur për yndyrën e viçit.

Në mënyrë të ngjashme, përbërësit e zakonshëm të sapunit vegan përfshijnë kokoat natriumi (si në arrat e kokosit) ose kernelatin e palmës së natriumit (që rrjedhin nga bërthamat e palmës). Vaji i ullirit mund t'i nënshtrohet përpunimit për të bërë sapun të shkëlqyeshëm. Në thelb, nëse është një yndyrë bimore, kompanitë mund të gjejnë një mënyrë për ta kthyer atë në sapun pa mizori.

Për fat të mirë, duke pasur parasysh kërkesën e paparë për produkte të kujdesit personal pa mizori, tani mund të gjeni sapun vegan pothuajse në çdo vend ku blini.

Markat e sapunit Vegan:

 1. Mrs. Meyers
 2. 100% Pure
 3. Dr. Bronner’s
 4. Herban Cowboy
 5. Kiss My Face
 6. LUSH
 7. Pacifica
 8. Pangea Organics
✍️  Prill 26, 2021
A duhet të shkoj vegan?

Po mendoni nëse duhet të bëheni vegane? Merrni këtë pyetje dhe ne do t'ju tregojmë nëse duhet të bëheni veganë.

Filloni kuizin

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “Udhëzues për përbërjen dhe kozmetikën Vegan”, gjithashtu i duan këto artikuj:

A është vegan vegan?

Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se vera, megjithëse është bërë nga rrushi, mund të jetë bërë duke përdorur produkte me prejardhje nga kafshët. Zbuloni pse shumica e verërave nuk janë vegane dhe si të dalloni verën vegane.

Lexoni tani

A është pizza vegane?

Lajmi i mirë së pari, pica mund të jetë vegane! Por gjithçka varet nga mbushjet. Gjeni se si të porosisni pica vegane dhe cilët përbërës e bëjnë pica jo të përshtatshme për veganët.

Lexoni tani

Tofu i skuqur

Tofu i skuqur është një nga mënyrat më të lehta për të ngrënë tofu. Shtë një recetë super e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u bërë e bërë me përbërës të lirë dhe të zakonshëm që mund ta gjeni në çdo supermarket.

Lexoni tani

Si të bëni qumësht shqeme

Qumështi i gatuar në shtëpi është një alternativë e shijshme ndaj qumështit të lopës dhe kërkon vetëm ujë dhe shqeme. Mësoni se si të bëni qumësht shqeme në vetëm nën 5 minuta.

Lexoni tani
Shfletoni të gjithë artikujt