☕️ 3 hapa të thjeshtë për të humbur peshë sa më shpejt që të jetë e mundur. Lexoni tani

Pluhur proteinash me kafe

A duhet të shtoni pluhur proteinash në kafenë tuaj?

Shumë njerëz e përforcojnë kafenë e tyre me një lugë proteine pluhur. Ky artikull shpjegon nëse shtimi i pluhurit të proteinave në kafe ka ndonjë përfitim ose anë negative.

Bazuar në dëshmi
Ky artikull bazohet në dëshmi shkencore, të shkruara nga ekspertë dhe të verifikuar nga ekspertët.
Ne shikojmë në të dy anët e argumentit dhe përpiqemi të jemi objektiv, të paanshëm dhe të ndershëm.
Përditësuar së fundi më Nëntor 24, 2022, dhe rishikimi i fundit nga një ekspert më Gusht 8, 2022.

Shtimi i proteinave në kafe është një nga tendencat më të fundit të shëndetit.

Edhe pse mund të tingëllojë e çuditshme, shumë pretendojnë se nxit humbjen e peshës dhe përmirëson stërvitjet.

Ky artikull shqyrton shkencën për t'ju treguar nëse duhet të shtoni proteinë pluhur në kafe.

Përfitimet e shtimit të proteinave në kafe

Studimet tregojnë se shtimi i proteinave në kafe mund të sjellë disa përfitime, siç pretendojnë entuziastët.

Mund të përmirësojë performancën tuaj të stërvitjes

Kombinimi i pluhurit të proteinave me kafe mund të përmirësojë stërvitjet tuaja.

Kafeja është e pasur me kafeinë, një stimulues natyral që mund të përmirësojë kontraktimet e muskujve dhe rezistencën ndaj lodhjes kur e konsumoni brenda 60 minutave përpara se të ushtroheni.

Po kështu, pluhuri i proteinave u jep muskujve tuaj blloqet ndërtuese që u nevojiten për t'u rikuperuar nga stërvitja, për t'u rritur dhe për t'u bërë më të fortë.

Hulumtimet sugjerojnë se njerëzit që ushtrojnë rregullisht rezistencë përfitojnë më shumë nga marrja e 0,7-1 gram proteina për kilogram (1,6-2,2 gram për kg) të peshës trupore.

Marrja e proteinave menjëherë para stërvitjes duket më pak e rëndësishme sesa mendohej dikur. Shumica e njerëzve mund të plotësojnë nevojat e tyre ditore për proteina pa përdorimin e suplementeve.

Megjithatë, shtimi i proteinave në kafe është një mënyrë e përshtatshme për të ngarkuar kafeinë dhe proteina.

Mund t'ju ndihmojë të plotësoni nevojat tuaja ditore për proteina

Një përfitim i përmendur zakonisht për shtimin e proteinave në kafe është se ndihmon njerëzit që kalojnë rregullisht mëngjesin të plotësojnë kërkesat e tyre ditore për proteina.

Proteina ka të ngjarë të hahet më mirë gjatë disa periudhave gjatë ditës, veçanërisht nëse jeni fizikisht aktiv dhe shpresoni të ndërtoni muskuj ose të rrisni forcën.

Kjo për shkak se trupi juaj mund të jetë në gjendje të përdorë vetëm rreth 0,2 gram proteina për paund (0,5 gram për kg) të peshës trupore në një kohë për qëllime të ndërtimit të muskujve.

Për dikë që peshon 154 paund (70 kg), kjo arrin në rreth 35 gram proteina për vakt. Çdo gjë mbi këtë sasi ose përdoret për të prodhuar energji ose ekskretohet përmes urinës suaj.

Kur është koha më e mirë për të marrë proteina?
Sugjeruar për ju: Kur është koha më e mirë për të marrë proteina?

Kështu, shtimi i proteinave në kafe mund t'ju ndihmojë të përhapni në mënyrë efektive marrjen e proteinave.

Një mëngjes i plotë dhe i ekuilibruar është një strategji edhe më e mirë, pasi ndihmon në përmbushjen e kërkesave tuaja ditore për vitamina, minerale, lëndë të tjera ushqyese thelbësore dhe proteina.

Mund t'ju ndihmojë të humbni peshë

Shtimi i pluhurit të proteinave në kafenë tuaj mund të ndihmojë në humbjen e peshës.

Duke pasur parasysh se proteina redukton urinë dhe nxit ngopjen, shtimi i saj në kafe mund t'ju ndihmojë të mbani më të ngopur për më gjatë - dhe ndoshta të zvogëlojë numrin e kalorive që hani më vonë gjatë ditës.

Proteina gjithashtu mund të sigurojë një nxitje të lehtë të metabolizmit, sepse kërkon që trupi juaj të djegë më shumë kalori për ta zbërthyer atë sesa karbohidratet ose yndyrnat.

Së fundi, marrja e duhur e proteinave mund t'ju ndihmojë të ruani masën e muskujve ndërsa humbni yndyrën e trupit.

Kafeina ka përfitimet e saj të mundshme për humbjen e peshës. Për shembull, hulumtimet sugjerojnë se ajo rrit metabolizmin tuaj, ul nivelet e hormoneve të urisë dhe rrit nivelet e hormoneve të ngopjes.

Thënë kështu, pirja e kafesë së rregullt me një mëngjes të pasur me proteina ka të ngjarë të ofrojë të njëjtat përfitime.

Përmbledhje: Përzierja e pluhurit të proteinave në kafe mund të ofrojë disa përfitime, të tilla si përmirësimi i humbjes së peshës dhe performanca e stërvitjes. Mund t'ju ndihmojë gjithashtu të plotësoni nevojat tuaja ditore për proteina.

Anët negative të mundshme

Megjithëse kafeja me pluhur proteinash mund t'u sjellë dobi atyre që zakonisht nuk hanë ose pinë asgjë në mëngjes, nuk ka të ngjarë të ndihmojë ata që hanë një mëngjes të ekuilibruar dhe të pasur me proteina së bashku me kafenë e rregullt.

Sugjeruar për ju: 14 mënyrat më të mira për të djegur dhjamin shpejt

Pluhurat e proteinave mbeten inferiore ndaj ushqimeve të plota sepse burimet e proteinave të plota përmbajnë vitamina shtesë, minerale dhe përbërës të dobishëm që rrallë gjenden në pluhurat e proteinave.

Për më tepër, pluhurat e proteinave ndonjëherë ngarkohen me sheqer, mbushës, ëmbëlsues artificialë dhe aditivë të tjerë. Ata gjithashtu rrezikojnë të kontaminohen me metale të rënda, pesticide dhe përbërës të tjerë që nuk janë të shënuar në etiketë.

Prandaj, është më mirë të zgjidhni ushqime të plota, të pasura me proteina në vend të pluhurave proteinike sa herë që është e mundur.

Përmbledhje: Shtimi i proteinave në kafe është inferior ndaj ngrënies së një mëngjesi të pasur me proteina së bashku me kafenë. Pluhurat e proteinave jo vetëm që mund të jenë të pasura me sheqer, ëmbëlsues artificialë dhe aditivë, por gjithashtu rrezikojnë të kontaminohen me përbërës të dëmshëm.

Si të shtoni pluhur proteinash në kafenë tuaj

Shtimi i proteinave në kafenë tuaj është i thjeshtë për sa kohë që mbani në mend disa pika.

Pluhurat e proteinave mund të grumbullohen, veçanërisht kur shtohen në pije të nxehta si kafeja. Për ta parandaluar këtë, provoni të shtoni vetëm pak proteinë pluhur në të njëjtën kohë duke e përzier vazhdimisht.

Mund të përdorni edhe një blender, por për të parandaluar plasaritjen, hiqni futjen plastike në kapak për të lejuar që avulli të dalë. Një blender zhytjeje funksionon gjithashtu, por është më mirë të shmangni blenderët që nuk lejojnë avullin të dalë.

Përndryshe, ftohni kafen tuaj me krem, qumësht ose akull paraprakisht, ose thjesht shtoni pluhur proteinash në kafenë e ftohur.

Përmbledhje: Pluhuri i proteinave shtohet më lehtë në kafenë e ftohtë. Nëse dëshironi ta shtoni në kafe të nxehtë, përdorni një blender ose përzieni vazhdimisht për të parandaluar formimin e grumbujve.

Përmbledhje

Shumë entuziastë të shëndetit promovojnë shtimin e pluhurit të proteinave në kafenë tuaj të mëngjesit.

Sugjeruar për ju: A janë baret e proteinave të mira për ju?

Kjo mund të jetë e përshtatshme për njerëzit që kalojnë rregullisht mëngjesin për të marrë proteina të mjaftueshme. Për më tepër, kombinimi i proteinave dhe kafeinës mund t'ju ndihmojë të humbni peshë dhe të përmirësoni stërvitjet tuaja.

Megjithatë, ngrënia e një mëngjesi të ekuilibruar me filxhanin tuaj joe mbetet një mënyrë superiore, më ushqyese për të arritur të njëjtat përfitime – me më pak anë negative.

Ndani këtë artikull: Facebook Pinterest WhatsApp Twitter
Ndani këtë artikull:

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “Pluhur proteinash me kafe: Përfitimet, anët negative dhe si”, gjithashtu i duan këto artikuj:

Temat

Shfletoni të gjithë artikujt