🥑 3 hapa të thjeshtë për të humbur peshë sa më shpejt që të jetë e mundur. Lexoni tani

Është keto-miqësore ndaj qumështit?

Qumështi për t'u shmangur dhe zgjedhje miqësore me keto

Megjithëse qumështi dhe alternativat e qumështit janë shtesa të njohura për shumicën e dietave, mund të pyesni veten nëse ato përshtaten me një stil jetese keto. Ky artikull shqyrton zgjedhjet më të mira dhe më të këqija të qumështit për një dietë keto.

Bazuar në dëshmi
Ky artikull bazohet në dëshmi shkencore, të shkruara nga ekspertë dhe të verifikuar nga ekspertët.
Ne shikojmë në të dy anët e argumentit dhe përpiqemi të jemi objektiv, të paanshëm dhe të ndershëm.
Përditësuar së fundi më Gusht 22, 2022, dhe rishikimi i fundit nga një ekspert më Korrik 11, 2022.

Alternativat e qumështit dhe qumështit janë pije të shijshme dhe përbërës kyç në shumë receta. Megjithatë, ju mund të pyesni veten nëse mund t'i pini ato në dietën keto.

Keto është një dietë me shumë pak karbohidrate, me yndyrë të lartë dhe me proteina të moderuar. Në dietën keto, shumica e njerëzve duhet të kufizojnë marrjen e tyre të karbohidrateve në rreth 25-30 gram karbohidrate neto në ditë. Koncepti i karbohidrateve neto i referohet numrit total të karbohidrateve minus përmbajtjen e fibrave.

Prandaj, që qumështi të jetë miqësor me keto, duhet të jetë i ulët në karbohidrate neto.

Edhe pse disa lloje qumështi nuk janë miqësore me keto, disa varietete janë të pajtueshme me një dietë keto.

Ky artikull liston qumështin që i përshtatet dietës keto, si dhe ata që nuk i përshtaten.

Llojet e qumështit për të shmangur në keto

Dietarët keto duhet të shmangin qumështin që përmban sasi të moderuar ose të tepërt të karbohidrateve.

Për shembull, të gjitha llojet e qumështit të ëmbëlsuar - duke përfshirë versionet e ëmbëlsuara të llojeve të qumështit miqësore me keto - duhet të shmangen sepse ato janë të pasura me karbohidrate nga sheqeri i shtuar.

Këtu janë disa lloje të tjera qumështi që duhet t'i shmangni ndërsa jeni në keto:

Përmbledhje: Disa nga qumështi me më shumë karbohidrate që duhet të shmangen në keto përfshijnë qumështin e lopës, qumështin e tërshërës, qumështin e orizit, qumështin e kondensuar dhe qumështin e dhisë. Ju gjithashtu duhet të shmangni versionet e ëmbëlsuara të llojeve të qumështit miqësore me keto.

Lloje qumështi miqësore me keto

Qumështi miqësor me keto duhet të jetë i ulët në karbohidrate. Për fat të mirë, ka disa opsione të mira.

Boronicat janë keto-miqësore?
Sugjeruar për ju: Boronicat janë keto-miqësore?

Megjithatë, duhet të kini parasysh se vetëm versionet e pa ëmbëlsuara të këtyre llojeve të qumështit janë të përshtatshme për keto.

Për më tepër, numri i karbohidrateve do të ndryshojë ndjeshëm midis markave të ndryshme për shkak të përbërësve dhe formulimeve të tyre të ndryshme. Sigurohuni që të lexoni me kujdes faktet e të ushqyerit në etiketë për të vlerësuar nëse qumështi është me të vërtetë keto-miqësor.

Këtu janë disa lloje qumështi miqësore me keto:

Përmbledhje: Qumështi i bajameve pa sheqer, qumështi i kokosit, qumështi i arrave makadamia, qumështi i lirit, qumështi i sojës, qumështi shqeme dhe qumështi bizele - së bashku me kremin gjysmë e gjysmë dhe të rëndë - janë të gjitha opsione qumështi miqësore me keto.

Përmbledhje

Ka shumë opsione qumështi keto-miqësore.

Sugjeruar për ju: Janë shqeme keto-miqësore?

Zgjedhjet tuaja më të mira janë alternativat e qumështit pa sheqer, me bazë bimore – përveç qumështit të orizit dhe tërshërës. Kremi gjysmë e gjysmë dhe kremi i trashë janë gjithashtu zgjedhje solide.

Shmangni qumështin e lopës dhe dhisë sepse ato përmbajnë sheqer natyral dhe shmangni qumështin e ëmbël, pasi janë të pasura me sheqer të shtuar.

Fatmirësisht, qumështi nuk duhet të jetë një gjë e së kaluarës vetëm sepse jeni duke ndjekur një dietë keto.

Ndani këtë artikull: Facebook Pinterest WhatsApp Twitter
Ndani këtë artikull:

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “Është keto-miqësore ndaj qumështit?”, gjithashtu i duan këto artikuj:

Temat

Shfletoni të gjithë artikujt