🐷
A i doni edhe kafshët? Bëhuni një mbështetës!

A është birrë vegan?

Cilat birra janë të përshtatshme për veganët?

Jo të gjitha birrat janë vegane. Në këtë artikull, ju do të mësoni pse disa birra nuk janë vegane dhe as vegjetariane.

📖  Përmbajtja:

Si bëhet birra

Për të kuptuar pse jo e gjithë birra është vegane, duhet të shohim se si bëhet birra.

Shumica e birrës bëhet nga katër përbërës themelorë:

  1. Elbi
  2. Ujë
  3. HOPS
  4. Maja

Të katër këta përbërës janë veganë, përfshirë këtu Maja!

Ideja themelore është nxjerrja e sheqernave nga drithërat (elbi i zakonshëm) në mënyrë që majaja ta kthejë atë në alkool dhe krijimin e birrës.

Pra, pse disa birra nuk janë vegane?

A është birrë vegan?

Për fat të mirë, shumica e birrës është vegan! Ajo që i bën disa birra të mos jenë vegane është kur bëhet fjalë për të sqaruar produktin përfundimtar para se të mbushni në shishe, fuçi ose konservoni.

Pse birra nuk është vegane?

Disa prodhues të birrës përdorin produkte gjobëvënie nga kafshët si xhelatinë për të përsosur krijimet e tyre. As kjo nuk është një praktikë e pazakontë - shumë birrari të mëdha tregtare përdorin këtë lloj agjenti gjobitje për të "pastruar" birrën e tyre.

Kjo gjithashtu shpesh ndodh në verërat, të cilat mund të përmbajnë vezë ose produkte gjobëvënëse me bazë peshku.

Për fat të mirë, shumë birrari po braktisin praktikën e përdorimit të nënprodukteve të kafshëve për gjobitje. Kjo prirje larg përbërësve gjobitës me bazë kafshësh u bë e pamohueshme në 2017 kur Guinness bëri vegën e saj të famshme të birrës Extra Stout.

Disa birra përmbajnë gjithashtu mjaltë dhe shumë rrallë produkte qumështi. Shumica e vendeve përjashtojnë fabrikat e birrës që të respektojnë ligjet për etiketimin e përbërësve. Kjo rezulton në një situatë ku përbërësit e gjobës rrallë shfaqen në etiketë.

Nëse doni të siguroheni, se birra që po pini është vegane, shikojeni Barnivore.com

Ato ofrojnë një listë të gjerë të birrave dhe verërave vegane.

✍️  Prill 27, 2021
A duhet të shkoj vegan?

Po mendoni nëse duhet të bëheni vegane? Merrni këtë pyetje dhe ne do t'ju tregojmë nëse duhet të bëheni veganë.

Filloni kuizin

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “A është birrë vegan?”, gjithashtu i duan këto artikuj:

A është vegan vegan?

Shumë njerëz nuk janë të vetëdijshëm se vera, megjithëse është bërë nga rrushi, mund të jetë bërë duke përdorur produkte me prejardhje nga kafshët. Zbuloni pse shumica e verërave nuk janë vegane dhe si të dalloni verën vegane.

Lexoni tani

A është pizza vegane?

Lajmi i mirë së pari, pica mund të jetë vegane! Por gjithçka varet nga mbushjet. Gjeni se si të porosisni pica vegane dhe cilët përbërës e bëjnë pica jo të përshtatshme për veganët.

Lexoni tani

Tofu i skuqur

Tofu i skuqur është një nga mënyrat më të lehta për të ngrënë tofu. Shtë një recetë super e thjeshtë dhe e thjeshtë për t’u bërë e bërë me përbërës të lirë dhe të zakonshëm që mund ta gjeni në çdo supermarket.

Lexoni tani

Si të bëni qumësht shqeme

Qumështi i gatuar në shtëpi është një alternativë e shijshme ndaj qumështit të lopës dhe kërkon vetëm ujë dhe shqeme. Mësoni se si të bëni qumësht shqeme në vetëm nën 5 minuta.

Lexoni tani
Shfletoni të gjithë artikujt