🥑 3 hapa të thjeshtë për të humbur peshë sa më shpejt që të jetë e mundur. Lexoni tani

Boronicat janë keto-miqësore?

Përmbajtja e karbohidrateve të boronicave dhe alternativat me pak karbohidrate

Boronicat janë shumë ushqyese, por ju mund të pyesni veten nëse ato janë të përshtatshme për dietën keto me pak karbohidrate dhe yndyrë të lartë. Ky artikull shqyrton përmbajtjen e karbohidrateve të boronicave nëse ato mund të jenë pjesë e një diete keto dhe disa opsione të tjera frutash me pak karbohidrate.

Bazuar në dëshmi
Ky artikull bazohet në dëshmi shkencore, të shkruara nga ekspertë dhe të verifikuar nga ekspertët.
Ne shikojmë në të dy anët e argumentit dhe përpiqemi të jemi objektiv, të paanshëm dhe të ndershëm.
Përditësuar së fundi më Gusht 21, 2022, dhe rishikimi i fundit nga një ekspert më Korrik 11, 2022.

Boronicat janë të ulëta në sheqer dhe kalori, të mbushura me lëndë ushqyese dhe me shije, duke i bërë ato një zgjedhje të shkëlqyer frutash për t'u shijuar vetë, si garniturë ose në smoothie ose ëmbëlsira.

Sidoqoftë, mund të jeni kurioz nëse ato janë të përshtatshme për dietën keto me pak karbohidrate dhe yndyrë të lartë.

Në keto, shumica e njerëzve synojnë të hanë 50 ose më pak gram karbohidrate totale në ditë, ose 25 gram karbohidrate neto, që i referohet përmbajtjes totale të karbohidrateve minus përmbajtjen e fibrave dhe alkoolit të sheqerit.

Kjo e vendos trupin tuaj në një gjendje ketoze, në të cilën ai djeg yndyrën si burim kryesor i karburantit në vend të karbohidrateve. Ketoza ofron disa avantazhe për humbjen e peshës, kontrollin e sheqerit në gjak dhe menaxhimin e epilepsisë.

Ky artikull shqyrton përmbajtjen e karbohidrateve të boronicave, nëse ato mund të jenë pjesë e një diete keto dhe disa opsione të tjera frutash me pak karbohidrate.

Karbohidratet në boronica

Përmbajtja e karbohidrateve të boronicave ndryshon në mënyrë drastike në varësi të faktit nëse ato janë të papërpunuara (të freskëta ose të ngrira) ose të thara.

Një gjysmë filxhani (74 gram) me boronica të papërpunuara përmban:

Nga ana tjetër, 1/2 filxhan (60 gram) me boronica të thata përmban:

Boronicat e thata ka të ngjarë të gjenden në përzierjet e shtigjeve ose si një garniturë sallate. Ndërsa ky informacion ushqyes është për boronicat e thata të pa ëmbëlsuara, disa boronica të thata ëmbëlsohen me sheqer, gjë që rrit numrin e tyre të karbohidrateve edhe më shumë.

Fasulet janë keto-miqësore?
Sugjeruar për ju: Fasulet janë keto-miqësore?

Përmbledhje: Boronicat e papërpunuara përmbajnë 11 gram karbohidrate totale dhe 9 gram karbohidrate neto për 1/2 filxhan (74 gram), ndërsa boronicat e thata të pa ëmbëlsuara dhe të ëmbëlsuara janë dukshëm më të larta në karbohidrate.

Boronicat janë keto-miqësore?

Boronicat mund të jenë pjesë e një diete keto, veçanërisht nëse janë të papërpunuara.

Sidoqoftë, duhet të keni parasysh madhësinë e porcionit tuaj. Ndërsa 1/2 filxhan (74 gram) boronica të papërpunuara mund të përdoret lehtësisht në ditën tuaj nëse po numëroni karbohidratet totale, mund të jetë më shumë sfidë nëse përqendroheni te karbohidratet neto.

Nga ana tjetër, boronicat e thara të ëmbëlsuara dhe të pa ëmbëlsuara janë të mbushura me sheqer dhe karbohidrate. Si të tilla, ato nuk janë të përshtatshme për keto, madje edhe në pjesë të vogla.

Ju gjithashtu duhet të jeni të vetëdijshëm se produkte si mbushja e konservuar e byrekut me boronica, lëngu i boronicës ose reçelrat dhe peltetë e boronicës zakonisht janë të ngarkuara me sheqer, përveç nëse në etiketë thuhet qartë se ato janë pa sheqer. Edhe atëherë, produkti mund të jetë shumë i lartë në karbohidrate për të punuar në dietën keto.

Kur përfshini boronicat në një dietë keto të shëndetshme, kini parasysh madhësinë e porcionit tuaj dhe - në rastin e produkteve që përmbajnë boronica, duke përfshirë boronicat e thata - sasia totale dhe neto e karbohidrateve.

Sugjeruar për ju: A janë thjerrëzat miqësore me keto?

Përmbledhje: Boronicat e papërpunuara mund të jenë pjesë e një diete keto nëse i përmbaheni një sasie të arsyeshme porcioni prej 1/2 filxhani (74 gramë). Produkte të tjera të boronicës si pelte ose mbushje byreku janë shumë të larta në sheqer dhe karbohidrate për keto.

Manaferra të tjera me përmbajtje të ulët karbohidrate, miqësore me keto

Ndërsa boronicat e papërpunuara mund të jenë pjesë e një diete keto, disa manaferra të tjera janë edhe më të ulëta në total dhe karbohidrate neto dhe mund të përshtaten më mirë.

Për shembull, 1/2 filxhan (72 gram) luleshtrydhe të papërpunuara përmban vetëm 6 gram karbohidrate totale dhe 4 gram karbohidrate neto.

Në mënyrë të ngjashme, 1/2 filxhan (62 gram) mjedra të papërpunuara përmban 7 gram karbohidrate totale dhe 3 gram karbohidrate neto.

Manaferrat e papërpunuara mund të jenë gjithashtu një opsion i mirë, që përmbajnë vetëm 7 gram karbohidrate totale dhe 4 gram karbohidrate neto për 1/2 filxhan (72 gram).

Shumica e frutave të tjera janë shumë të larta në karbohidrate për t'u ngrënë rregullisht në një dietë keto, por manaferrat janë një opsion i shkëlqyeshëm frutash për ata që kanë dietë keto.

Përmbledhje: Luleshtrydhet e papërpunuara, mjedrat dhe manaferrat kanë më pak karbohidrate totale dhe neto sesa boronicat e papërpunuara, duke i bërë ato zgjedhje më të mira për dietën keto.

Përmbledhje

Boronicat janë të shëndetshme dhe ushqyese, dhe boronicat e papërpunuara mund të jenë lehtësisht pjesë e dietës suaj keto – veçanërisht nëse po numëroni karbohidratet totale në vend të karbohidrateve neto.

Sugjeruar për ju: Është keto-miqësore ndaj qumështit?

Megjithatë, boronicat e thata dhe shumica e produkteve ushqimore të bëra me boronica do të kenë shumë karbohidrate për keto.

Për më tepër, manaferrat e tjerë si luleshtrydhet, mjedrat dhe manaferrat janë edhe më të ulëta në total dhe karbohidrate neto sesa boronicat.

Pavarësisht, ndonjë nga këto manaferra është një mënyrë e shkëlqyeshme për të përfshirë fruta të freskëta ushqyese në dietën tuaj keto - për sa kohë që mbani parasysh madhësinë e porcioneve tuaja.

Ndani këtë artikull: Facebook Pinterest WhatsApp Twitter
Ndani këtë artikull:

Më shumë artikuj që mund t'ju pëlqejnë

Njerëzit që janë duke lexuar “Boronicat janë keto-miqësore?”, gjithashtu i duan këto artikuj:

Temat

Shfletoni të gjithë artikujt